top of page

Zelfstandig ondernemer, een nieuwe weg naar geluk.

Bijgewerkt op: 22 sep. 2021

Hoe ben ik bij het ondernemerschap terecht gekomen? De eerste zaadjes zijn geplant in de zomer van 2018. Een tijd waar ik in 3 maanden tijd afscheid heb genomen van mijn oude ik. De ik die alles onder controle had en vooral niet ver uit mijn comfort zone ging.


Alles begon in juni 2018, toen we ons nieuwe huis vonden. De week daarna kregen we het nieuws dat na een wachttijd van 1.5 jaar onze puppy werd geboren.

Met onze banen, voorbereiding van de verhuizing en de komst van de puppy waren we druk bezig toen de volgende verrassing al kwam in juli, een positieve zwangerschapstest! Eerlijk toegegeven duurde het even voordat ik deze 3 mooie veranderingen tegelijk kon waarderen.


In augustus was ik 3 maanden zwanger toen mijn moeder overleed. In september zijn we onze puppy Kito gaan halen en in oktober zijn we verhuisd.

Als ik terugdenk aan deze tijd weet ik niet meer de details hoe ik alles heb aangepakt, maar het is gelukt. Het leven gaat door. Deze periode heeft mij geleerd om meer los te laten en dat ik veel meer aan kan dan ik ooit had gedacht.

Zo’n zelfde veranderlijke periode kwam begrijpelijk met de geboorte van onze zoon in februari 2019. Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik de boeken “Ikigai” en “Vind je Ikigai” gelezen van auteurs Héctor Garcia en Fransesc Miralles. Een boek waarin de kern is om je levensgeluk te vinden. Privé wist ik heel goed wat mij gelukkig maakt, maar op werkgebied?


Ik werd mij bewust dat mijn werk ambitie en energie er niet meer was. In januari 2020 nam ik afscheid van mijn vast contract na een mooie aanbieding via LinkedIn te accepteren. Deze nieuwe baan ging in maart 2020 van start op de 1e dag van de corona maatregelen. Vanaf een afstand werd ik ingewerkt en leerde ik mijn collega’s kennen. In het thuiswerken vond ik een structuur waar ik positieve energie uit haal en mijn ambitie was al lang niet meer zo hoog geweest. Waar ik voornamelijk positieve feedback op kreeg was mijn vermogen om computersystemen snel eigen te maken. De samenwerking ging super, echter kwam er een reorganisatie en in oktober wist ik dat ik 2021 zou starten zonder baan.

Na een korte periode van onzekerheid over mijn toekomst kwam ik in gesprek met Erik van den Brink van Care 4 HSE die mij de term Virtual Assistant tot de aandacht bracht. Een term die ik wel eens heb gelezen in nieuwsbrieven, maar verder niet heb onderzocht. Hoe meer ik de wereld van de Virtual Assistant leerde kennen hoe enthousiaster ik werd. Dit is wat ik wil!


Met een afgeronde Management Assistant opleiding, ruim 8 jaar werkervaring en 4 jaar Social Media ervaring met Eetbaar Limburg heb ik voldoende kennis opgebouwd om mijn specialisaties aan te bieden als zelfstandig ondernemer. Uiteraard blijf ik bijscholen en daarom ben ik 2021 dan ook gestart met een Virtual Assistant opleiding bij Schoevers om mij te helpen met het ondernemerschap. Bijscholen doe ik niet alleen omdat het in dit vakgebied een noodzaak is, maar ook omdat ik van de nieuwste tools en trends op de hoogte wil blijven.


En waar ik vooral veel zal leren is on-the-job, dus daar ga ik dan nu ook happily mee aan de slag!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page